• Trg mladosti 6, 3320 Velenje
  • 040 733 632
  • info@kupujlokalno.si

Nad statistično regijo Savinjska gradimo informacijski oblak SAVINJSKA.kupujLOKALNO.si ... PRIDRUŽITE SE NAM ....

https://savinjska.kupujlokalno.si/h/enovice/24/velenje/staro_velenje/st.jpg

Mini destinacija Staro Velenje

Tam kjer se je Velenje začelo.


Staro VelenjeMini destinacija Staro Velenje oz. KS Staro Velenje, zibelka današnjega Velenja, šteje okrog 1200 krajanov in predstavlja najstarejši del Mestne občine Velenje. Razprostira vse od podjetja Elektro in trgovine Hofer pa do nakupovalnega centra Velenjka ter od Železniške postaje Velenje po Ljubljanski cesti vse do KS Kavče. Poleg starega mestnega jedra (Stari trg), ki leži ob vznožju hriba, na katerem se bohoti mogočni Velenjski grad, zajema še Ljubljansko, Žarovo, Celjsko in Partizansko cesto ter Cesto Talcev, Srebotnikovo in Štrbenkovo cesto.

Mini destinacijo bogatijo številne turistične znamenitosti, kulturna dediščina, gostinjski objekti, podjetja...

Predstavlajmo znamenitosti:
Velenski grad, Cerkev Sv. Marije, Cerkev Svetega Jakca, Koželj - Razgledna točka in Skakalnico Velenje. V starem mestnem jedru si lahko ogledate še Hišo mineralov.

Vabljeni v kavarno STARI TRG, ki je znana po domačih slaščicah brez adetivov po starih receptih, ki so se prenašali iz roda v rod. Pri njih lahko poizkusite tudi aftereight kavo, za pripravko katere je njihova šefica prejela zlato medaljo.

Havana bar Velenje vam postreže z okusnimi cocktaili in ostalo pijačo. Občasno organizirajo tudi zabavo z živo glasbo.
Odlično hrano boste lahko zaužili v Pizzeriji Picadilly. Nahaja se na vogalu Starega Velenja in je z nami že od leta 1995. Nudijo kar 29 vrst okusnih pic poleg tega, da strankam dajejo možnost, da same sestavijo pico, ki ni na meniju. Stranke si lahko naročijo tudi vedno sveže pripravljene solate. Da pa je ponudba še bolj pestra, dajejo na izbiro še rezance s sirom, mesom ali morskimi sadeži, juhe, razne steake in polnjene štručke.

Nekaj hitrega za pod zob vam nudi Pekarna Arena, ki dela vse dni od 05:00 do 24:00 ure.

Prespite lahko v Hotelu Razgoršek. Hotel Razgoršek je družinsko voden hotel, ki nudi prenočitev z bogatim samopostrežnim zajtrkom. Po predhodnji najavi pripravijo odlična kosila ali večerje za skupine

Vsi, ki želite sveže meso ali mesne pripravke se oglasite v Mesnici Dobnik. Streho vam bo prekril znani velenjski krovec...

Trenutno ponudbo mini destinacije Staro Velenje smo postavili na interaktivni zemljevid na katerem najdete potrebne informacije.

KLIKNI na zemljevid in poglej.