• Trg mladosti 6, 3320 Velenje
  • 040 733 632
  • info@kupujlokalno.si

Nad statistično regijo Savinjska gradimo informacijski oblak SAVINJSKA.kupujLOKALNO.si ... PRIDRUŽITE SE NAM ....

Vsaka digitalizirana točka na tiskanem zemljevidu ali označeni tabli ima pripravljeno aktualno vsebino, ki je dostopna preko QR kode.

Tabla TT - Kam v okolici Terme Topolšica d.d. so pred svoj hotel postavile fizično tablo oz. plakat s katerim obveščajo svoje goste, kam lahko gredo v okolici. Poleg ogleda zemljevida lahko gost skenira QR kodo, ki ga usmeri na interaktivni zemljevid na spletni strani Terme Topolšica - Vredno-ogleda.

Tematski zemljevid prikazuje 20 točk vrednih ogleda postavljenih na Google zemljevid, kar omogoča obiskovalcu odlično orientacijo, kje se kaj nahaja in kje kaj dobi. Točke vredne ogleda se prikazujejo tudi pod zemljevidom, kar jim daje še dodatno informativno vrednost, saj lahko obiskovalec enostavno klikne za dodatne informacije oz. pot do točke.

Table s točkami "Vredno ogleda" so postavljene tudi drugod, vendar je ta v Termah Topolšica posebna, saj ponuja urejene digitalizirane vsebine, ki opisujejo prikazane točke ne zemljevidu. Do teh vsebin se pristopa s skeniranjem QR kode na tabli. Urejanje ponudbe posamezne točke postane tako vsebinsko aktualna in je aktualna v vsakem trenutku, saj ni odvisna od tiskovine, temveč od urejanja podatkov spletnega mesta, do katerega dostopa QR koda na tabli. S takim pristopom tabla postane komunikacijsko mesto obveščanja gostov in mimoidočih o vseh dogodkih na točkah, ki jih tabla prikazuje.

??? Zakaj digitalizacija table »Kam v okolici«

  • Vsaka tiskana vsebina je presek nekega trenutka in prikazuje stanje, ki verjamemo, da je v tem trenutku realno.
  • Vsaka tiskana vsebina se stara, še posebej, kadar je prikazana vsebina dinamična. Ponudniki in ponudba se dnevno spreminjajo. Prihajajo novi in spreminjajo se stari. Stabilnejša vsebine so točke "Vredno ogleda", kjer se predstavlja kulturna dediščina ter naravne znamenitosti.
  • QR koda omogoča spreminjanje in posodabljanje vsebine in ponudbe točk na zemljevidu. Vsaka QR koda se povezuje preko internetnega klica vsebine, ki je posodobljena na spletnem mestu te točke. Ni digitalizacija tiskane table na javnem mestu njena digitalna podlaga za tisk v trenutku tiskanja, digitalizacija table je dostop do urejenih in posodobljenih vsebin trenutka, ko QR kodo skeniramo na svojem pametnem telefonu.

 

 

Za ogled interaktivnega zemljevida poskeniraj kodo desno od napisa "Kam v okolici" ali klikni na sliko.